Mozaik
"TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?"’ SE VRAĆA U ČETVRTAK, 19. RUJNA

Tarik Filipović se priprema za kviz
Objavljeno 8. rujna, 2019.

Tarik Filipović u posljednjim je pripremama na Hrvatskoj radioteleviziji za najgledaniji televizijski kviz ‘’Tko želi biti milijunaš?’’, a koji se vraća nakon gotovo čitavog desetljeća – u četvrtak, 19. rujna, na HTV 1.


‘’I Milijunaš i Potjera su mi najdraži kvizovi, od ukupno njih četiri - koliko sam ih imao prilike voditi. A kada sam trebao odlučiti vraćam li se u Milijunaš, ne znam, osjećao sam se pomalo kao trener s mnogo igrača, koji treba složiti momčad. No, izabrao sam ‘staru’ ljubav, znate, čovjek se i u poslu zaželi promjene. A i nekakao mi je bilo nezamislivo gledati ‘Milijunaša’ s drugom osobom u toj stolici’’, kaže Tarik.


"Nisam niti sanjao o voditeljskoj karijeri – ali na poziv Maje Jurković i Laze Goluže otišao sam na audiciju za ‘Milijunaša’ i prošao. Zanimljivo, jedan moj susjed, koji je igrom slučaja živio i u Americi, pokazivao mi je fotografije - nekoliko mjeseci prije te audicije - i govorio o američkoj verziji ‘Who wants to be a millionaire’, i rekao mi kako taj kviz dolazi u Hrvatsku. ‘’To je kao stvoreno za tebe!’’, govorio mi je, ma nije mi bilo ni na kraj pameti. No, kad su me pozvali na audiciju, odmah sam mu se pohvalio – na što je on odgovorio: ‘’Rekao sam ti, imao sam osjećaj, znam da ćeš proći’, i, eto, prošao sam, i nekako se u životu sve čudno, ali na kraju ipak posloži."


Koja je tajna Milijunaša? Tajna je u jednostavnosti. I ta formula ne pali samo kod nas, nego u čitavom svijetu. Voditelji su ti koji ga čine posebnijim, no recept je: jednostavno, a savršeno. "Ponekad, kada nisam siguran u odgovor, lakše mi je, onda i ja samo ‘blejim’ u čovjeka i mislim si ‘možda je C, možda A, ali kada znam odgovor, eh, onda moram ostati hladan. No, bilo je svega, čak sam bio uvjeren da znam točan odgovor, pa me natjecatelji iznenade svojim znanjem."


Da nije glumac ili voditelj, bi li se prijavio za Milijunaša? "Mislim da bih! Bih! Naime, mislio sam da jako mnogo znam, sve dok nisam upoznao svoje ‘lovce’ u Potjeri. Sada znam da to nije za mene," kaže Tarik.


Studio je noviji, savršeniji nego što je bio prije – spremni smo osvajati zajedno milijune četvrtkom u 20.05, u starom kvizaškom terminu Kviskoteke – i svi jedva čekaju start prve emisije! U sedam sezona koje su prikazivane od 2002. do 2010. te bilježile rekordnu gledanost – samo je jedna osoba postala ‘milijunaš’, točnije ‘milijunašica’, Mira Bičanić koja je 2003. odgovorila točno na svih 15 pitanja. Prema mišljenju tvrtke Celador, tadašnja hrvatska verzija HRT-ova kviza koju predvodi Tarik Filipović među najboljima je od 120 inačica kviza diljem svijeta.J.Kn.
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

FILM “THE BRIDE!”

Christian Bale kao Frankenstein

Najčitanije iz rubrike