Autoglas
SEATOV NOVITET

Tarraco - hibridni sportaš krajnje karakteran i učinkovit
Objavljeno 3. rujna, 2019.
Svjetsku premijeru Seat Tarraco imat će na Salonu automobila u Frankfurtu

Seat je povećao učinkovitost i atraktivnost modela Tarraco, prije svega uvođenjem tehnologije plug-in hibridnog pogonskog sustava te zahvaljujući sportskoj varijanti opreme FR. Tako Seat s novim Tarracom pokazuje svoju strategiju prema elektrifikaciji, koja će uključivati šest električnih te plug-in hibridnih Seat i Cupra modela do početka 2021.

Dizajniran i razvijen u tvornici Seata u Martorellu, Seat Tarraco proizvodi se u Wolfsburgu (Njemačka). Pogonski sustav, koji obuhvaća 1,4-litarni TSI benzinski motor od 110 kW, elektromotor od 85 kW i paket litij-ionske baterije snage 13 kWh, vozačima pruža mogućnost prilagodbe brojnih modusa vožnje. Plug-in hibridni model Tarraco korisnicima po potrebi omogućuje vožnju u potpuno električnom modusu na dionici dužoj od 50 km, čime smanjuje količinu emisija ispušnih plinova na nulu. Također se mogu kombinirati benzinski motor i elektromotor za postizanje još većih performansi. Ta će tehnologija ovom SUV-u pomoći poboljšati učinkovitost a da se neće trebati žrtvovati ni jedan aspekt dinamike ni komfora.

Ukupna izlazna snaga sustava je 245 KS (180 kW)/400 Nm, čime je plug-in hibridnom modelu Tarraco zajamčena najveća brzina od 217 km/h, i mogućnost postizanja brzine od 100 km/h za samo 7,4 sekundi. Međutim, važno je istaknuti da će emisije CO2 iznositi manje od 50 g/km, prema službenom WLTP ciklusu ispitivanja.

Uvođenjem varijante opreme FR za model Tarraco dodatno će se povećati atraktivnost ovoga velikog SUV vozila te u njegov nastup unijeti nove razine sportskog karaktera. Vanjski je dizajn unaprijeđen širim kućištima kotača, sportskim stražnjim spojlerom i 19” kotačima od lakog metala specifičnim za varijantu opreme FR, pri čemu također postoji mogućnost ugradnje 20” strojno poliranih kotača. Model Tarraco također se poboljšava glede sigurnosti i praktičnosti.

Početak proizvodnje varijante opreme FR i verzije PHEV bit će 2020. godine. SEAT Tarraco FR PHEV svoju će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, gdje će biti izložen kao koncept-model.

Milan Bugarić
DOJAM UDOBNOSTI DODATNO NAGLAŠEN
Unutrašnjost vozila inteligentno je izvedena kako bi se naglasio dojam udobnosti, i to najnovijom generacijom infotainment sustava i novim navigacijskim sustavom s 9,2” ekranom, kojim se podiže razina digitalizacije ovog SUV vozila kako bi se poboljšale povratne informacije za vozača. Prednji putnici sada profitiraju od električnih sportskih sjedala.
Možda ste propustili...

CIJENA BI MOGLA DOSTIĆI TRI MILIJUNA EURA

Prodaje se prototip Ferrarija F50

ZA ČLANOVE KLUBA VJERNOSTI

Citroënova akcija za amortizere

CITROËN NASLJEDNIK NAJPRODAVANIJEG MODELA

Još više osobnosti i udobnosti s novim C3

Najčitanije iz rubrike