Autoglas
SEATOV NOVITET

Tarraco - hibridni sportaš krajnje karakteran i učinkovit
Objavljeno 3. rujna, 2019.
Svjetsku premijeru Seat Tarraco imat će na Salonu automobila u Frankfurtu

Seat je povećao učinkovitost i atraktivnost modela Tarraco, prije svega uvođenjem tehnologije plug-in hibridnog pogonskog sustava te zahvaljujući sportskoj varijanti opreme FR. Tako Seat s novim Tarracom pokazuje svoju strategiju prema elektrifikaciji, koja će uključivati šest električnih te plug-in hibridnih Seat i Cupra modela do početka 2021.

Dizajniran i razvijen u tvornici Seata u Martorellu, Seat Tarraco proizvodi se u Wolfsburgu (Njemačka). Pogonski sustav, koji obuhvaća 1,4-litarni TSI benzinski motor od 110 kW, elektromotor od 85 kW i paket litij-ionske baterije snage 13 kWh, vozačima pruža mogućnost prilagodbe brojnih modusa vožnje. Plug-in hibridni model Tarraco korisnicima po potrebi omogućuje vožnju u potpuno električnom modusu na dionici dužoj od 50 km, čime smanjuje količinu emisija ispušnih plinova na nulu. Također se mogu kombinirati benzinski motor i elektromotor za postizanje još većih performansi. Ta će tehnologija ovom SUV-u pomoći poboljšati učinkovitost a da se neće trebati žrtvovati ni jedan aspekt dinamike ni komfora.

Ukupna izlazna snaga sustava je 245 KS (180 kW)/400 Nm, čime je plug-in hibridnom modelu Tarraco zajamčena najveća brzina od 217 km/h, i mogućnost postizanja brzine od 100 km/h za samo 7,4 sekundi. Međutim, važno je istaknuti da će emisije CO2 iznositi manje od 50 g/km, prema službenom WLTP ciklusu ispitivanja.

Uvođenjem varijante opreme FR za model Tarraco dodatno će se povećati atraktivnost ovoga velikog SUV vozila te u njegov nastup unijeti nove razine sportskog karaktera. Vanjski je dizajn unaprijeđen širim kućištima kotača, sportskim stražnjim spojlerom i 19” kotačima od lakog metala specifičnim za varijantu opreme FR, pri čemu također postoji mogućnost ugradnje 20” strojno poliranih kotača. Model Tarraco također se poboljšava glede sigurnosti i praktičnosti.

Početak proizvodnje varijante opreme FR i verzije PHEV bit će 2020. godine. SEAT Tarraco FR PHEV svoju će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, gdje će biti izložen kao koncept-model.

Milan Bugarić
DOJAM UDOBNOSTI DODATNO NAGLAŠEN
Unutrašnjost vozila inteligentno je izvedena kako bi se naglasio dojam udobnosti, i to najnovijom generacijom infotainment sustava i novim navigacijskim sustavom s 9,2” ekranom, kojim se podiže razina digitalizacije ovog SUV vozila kako bi se poboljšale povratne informacije za vozača. Prednji putnici sada profitiraju od električnih sportskih sjedala.