Tehno
RAST PRIHODA

AKD će i dalje snažno poticati edukaciju IT kadra
Objavljeno 16. kolovoza, 2019.
AKD je u prvom polugodištu 2019. godine ostvario prihode od prodaje u iznosu od 133 milijuna kuna, što je 13 % više u odnosu prema istom razdoblju prethodne godine. Operativna dobit viša je 27 % u odnosu prema ostvarenoj dobiti u istom razdoblju prethodne godine, a dobit prije oporezivanja te netodobit veće su 17 %. Rekordni polugodišnji rezultat ostvaren je zahvaljujući rastu prodaje u specifičnim tržišnim nišama koje su prepoznale AKD-ova rješenja, proizvode i IT usluge. Inače, AKD je i 2018. godinu završio s rastom ukupnih prihoda od 7,5 % u odnosu prema 2017. godini te brutodobiti od 76 milijuna kuna. Nakon povijesno najuspješnije 2018., i prvo polugodište 2019. godine daje naslutiti kako je pred AKD-om još jedna iznimna godina.


Brojke potkrepljuju razvojni i poslovni uspjeh te postizanje kompetitivne prednosti AKD-a na zahtjevnom tržištu. Prije svega, AKD raspolaže iznimno rijetkim certifikatima i drugim dokazima sigurnosti informacijskog sustava koji su nužni za ispunjenje rigoroznih regulatornih zahtjeva kada su u pitanju sigurnosna rješenja te pružanje usluga povjerenja. Isto potvrđuje i razina razvojnog okružja i proizvodnih pogona koji jamče da su upravljački postupci u AKD-u na najvišoj mogućoj razini koju poznaju informacijske tehnologije i kojima se demonstrira implementacija najbolje prakse kada je u pitanju zaštita povjerljivosti, integriteta i raspoloživosti podataka.


- U AKD-u imamo snažan razvojni centar kompetentan za izradu sofisticiranih sigurnosnih rješenja i to je izniman strateški potencijal države u izgradnji otvorenog, sigurnog i zaštićenog informacijskog prostora kojem teži svaka država, a kakav potiče i Europska unija u svojoj strategiji za kibernetičku sigurnost. Prepoznale su to i institucije i ministarstva s kojim smo realizirali niz uspješnih poslovnih rješenja i IT usluga, koje prate strateške smjernice Republike Hrvatske, sve u svrhu postizanja interoperabilnosti i unaprjeđenja sigurnosti, te poticanja digitalizacije našega društva. Svoj potencijal AKD koristi i na inozemnom tržištu na kojem je realizirao nekoliko iznimnih ugovora, čiji će se efekti itekako vidjeti u ovoj poslovnoj godini. Tržište je prepoznalo našu uslugu i kvalitetu, a navedeni rezultati potiču nas na nove izazove - istaknuo je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a, zaključivši kako je iz navedenih rezultata jasno da AKD svoj razvoj nastavlja kao moderna IT tvrtka čije je strateško usmjerenje zadržati se u niši industrije sigurnosti i identiteta.
- S obzirom na postojeće imperative stroge zakonske regulative i visoke sigurnosne zahtjeve koje nameće EU i kompetitivnost inozemne konkurencije te sve brže uvođenje proizvoda baziranih na ICT tehnologijama, AKD će i dalje snažno poticati edukaciju IT kadra te omogućavati stjecanje potrebnih kompetencija i certifikata, i to ponajprije onih potrebnih za realizaciju poslovnih i razvojnih planova poduzeća, odnosno onih koje aktivno rade na certificiranim sustavima za pružanje usluga povjerenja i kriptografskim sustavima. Tome u prilog idu i razvojni planovi i projekti poput SEOP-a, SOTAH-a i sljedivosti na kojima radi izniman tim ljudi i koji upravo čine najveću vrijednost i kompetitivnu prednost AKD-a - zaključio je Sertić.


Možda ste propustili...

MARATON-TEST: SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA

Izvrsne performanse i vrhunska kamera

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike