Regija
MARIJA BUREK, DIREKTORICA TZ-A ĐAKOVA

Vezovi spajaju cijelu regiju te produžuju boravak turista u njoj
Objavljeno 5. srpnja, 2019.
Osnovna poruka direktorice Turističke zajednice grada Đakova Marije Burek o najvećoj đakovačkoj manifestaciji, a iz turističkog kuta gledanja, jest: Đakovački vezovi u turističkom smislu spajaju čitavu regiju i produžuju boravak turista!

- Kada se govori o prosječnom trajanju boravka turista uopće na kontinentu, uglavnom se govori o prosječnom trajanju boravka od dva dana. Naravno da postoje određene iznimke, ovisno o kvalitativnim i kvantitativnim vrijednostima destinacije, no, nadovezujući s na taj podatak, kada se govori o Đakovačkim vezovima, možemo reći da je manifestacija u ovo vrijeme godine glavni motiv dolaska turista u Osječko-baranjsku županiju i regiju. Posjetitelji spajaju Đakovačke vezove, kao glavni motiv putovanja, s drugim znamenitostima u regiji - ističe Burek, koja se osvrnula i na ovotjedno otvaranje novih sadržaja u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo i Lipik, u Đakovu.

- Đakovački vezovi manifestacija su koja obuhvaća i razvija sve turističke atribute destinacije Đakovo, koja je u 2018. godini bila finalist najuspješnije destinacije kontinentalne Hrvatske, a nedavnim otvorenjem nove suvenirnice i ugostiteljskog objekta i daljnjim multimedijskim i novim projektima na Državnoj ergeli Đakovo, čiji lipicanci sudjeluju u svečanoj povorci Đakovačkih vezova, pristupa se ozbiljnom stvaranju modernog centra za posjetitelje - ocjenjuje Marija Burek. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike