Učionica
DODIJELJENA NAJVEĆA SVEUČILIŠNA PRIZNANJA STUDENTIMA

Ukupno 50 studenata Sveučilišta u Osijeku dobilo je Rektorovu nagradu u akademskoj godini 2018./2019.
Objavljeno 17. lipnja, 2019.

Vezani članci

DRUGA AKADEMSKA SVEČANOST U POVODU OVOGODIŠNJEGA DANA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Uručene potvrdnice za 46 redovitih profesora Sveučilišta u Osijeku

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Ovogodišnja proslava Dana Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Dies Academicus) održana je u povodu obilježavanja 44. akademske godine od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i 312. godine visokoga školstva u Osijeku te 29. godine otkako osječko Sveučilište nosi ime biskupa Josipa Jurja Strossmayera.

Dies Academicus započeo je akademskom svečanosti dana 28. svibnja 2019. u Auli Sveučilišta u Osijeku na kojoj je rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac dodijelio nagrade studentima dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. Rektor Sveučilišta nagrađuje svake akademske godine za prethodnu akademsku godinu po dva studenta sa znanstveno-nastavnih i znanstveno/umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku.

Rektorova se nagrada dodjeljuje za najbolje seminarske radove, stručne radove ili umjetnička djela studenata radi promicanja studentskoga stvaralaštva te kao poticaj u daljnjem studiranju. Rektorova se nagrada dodjeljuje studentima koji imaju prosječnu ocjenu 4,5 ili višu ako se na znanstveno-nastavnim sastavnicama i znanstveno/umjetničko-nastavnoj sastavnici ne izrađuju seminarski radovi, stručni radovi ili umjetnička djela. Rektorova se nagrada sastoji od novčane nagrade u iznosu od 2000 kuna i priznanja. Ako je nagrađeni rad djelo više studenata, novčani se iznos nagrade dijeli na jednake dijelove.

Za izvrsne seminarske radove ukupno je nagrađeno 26 studenata, za izvrstan uspjeh na studiju nagrađeno je 15 studenata, šest je studenata nagradu dobilo za stručne i znanstvene radove, a troje studenata za umjetnička ostvarenja. Za akademsku godinu 2018./2019. nagrađeni su sljedeći studenti:



1. IVANA JOBST, studentica II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Statističke metode u istraživanju tržišta naslovljen: „Društveno odgovorna uloga visokoobrazovne ustanove u institucionalizaciji kreativne industrije“.



2. ANDREA BABIĆ, KARLA BILANDŽIĆ, ANA KOVAČIĆ i MATEA STJEPANOVIĆ, studentice II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Marketinško planiranje naslovljen: „Marketing plan za Osea Design“.



3. VINKO BOŽIĆ, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Bilinogojstvo na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 5,00.



4. KATARINA KAPULAR, studentica III. godine preddiplomskoga sveučilišnog studija Poljoprivreda, smjer Hortikultura, na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,727.



5. BORNA BIRO, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Elektrotehnika, smjer Komunikacije i informatika na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Primjena mikroupravljačkih sustava naslovljen „Vremenska stanica“.



6. ANAMARIJA BLAVICKI i SLAVEN IVIĆ, studenti diplomskoga sveučilišnog studija Elektrotehnika, smjer Komunikacije i informatika na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Internet objekata naslovljen „SmartLock“.



7. ŽELJKO MUDRI, student I. godine diplomskoga sveučilišnog studija Sestrinstvo na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, za završni rad naslovljen „Kvaliteta života bolesnika u stacionarnoj palijativnoj skrbi“.



8. MARKO ALEKSIJEVIĆ, student II. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Dentalna medicina na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,790.



9. SELINA GELI, studentica V. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,653.



10. GABRIJELA GREGIĆ, ZRINKA VISKOVIĆ, NINA TOPALOVIĆ i MARIJA JELČIĆ, studentice V. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Učiteljskog studija na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Zavičajni idiomi naslovljen „Govor Bačkoga Monoštora“.



11. DINO MATAZ, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Hrvatski jezik i književnost i Povijest na Filozofskom fakultetu Osijek, za dokumentarni film „Orahovica u Domovinskom ratu“.

12. DINA LULIĆ, studentica II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Engleski jezik i književnost i Hrvatski jezik i književnost te JELENA SUZIĆ, TENA VINKOVIĆ i PETRA JOZIĆ, studentice II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Hrvatski jezik i književnost i Povijest, za zajednički seminarski rad iz predmeta Metodika nastave književnosti 2 naslovljen „Filozof iz Osijeka - mrežni časopis studenata Filozofskog fakulteta“.



13. MARIO ARAČIĆ, DENIS BERBIĆ, NEVENA ĆORALIĆ i MIRELA TRAJANOVSKI, studenti I. godine diplomskoga sveučilišnog studija Građevinarstvo, smjer Nosive konstrukcije na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Mostovi II naslovljen „Sanacija mostova“.



14. ANA PERIĆ, studentica III. godine preddiplomskoga sveučilišnog studija Građevinarstvo, opći smjer, na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Betonske konstrukcije I naslovljen „Ispitivanje ponašanja modela betonskih konstrukcija u centrifugi“.



15. TOMISLAV VOJNIĆ MIJATOV, student V. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Filozofsko-teološkoga studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,750.

16. MATEJA ŽIVKOVIĆ, studentica V. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog Filozofsko-teološkoga studija na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,540.



17. VEDRAN NEMET, student VI. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina na Medicinskom fakultetu Osijek, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 5,00.



18. MAJA JIROUŠ, studentica II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Medicinsko laboratorijska dijagnostika na Medicinskom fakultetu Osijek, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,885.



19. BARBARA UDOVIČIĆ, studentica II. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo na Pravnom fakultetu Osijek, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Rimsko pravo naslovljen „Zakonsko nasljeđivanje“.



20. ANA-MARIJA DUKARIĆ, redovita studentica II. godine diplomskoga studija Procesno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,583.



21. DALIA BOŽANOVIĆ, redovita studentica II. godine diplomskoga studija Prehrambeno inženjerstvo na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,583.



22. TIN IKIĆ, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Strojarstvo, smjer Konstruiranje i razvoj proizvoda, na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,813.



23. ZVONIMIR KOVAČEV, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Strojarstvo, smjer Konstruiranje i razvoj proizvoda, na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,813.



24. JOSIPA ORŠOLIĆ, studentica II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Kazališna umjetnost, smjer Gluma i lutkarstvo, na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, za ostvarene uloge u dramskim i lutkarskim predstavama Akademije.



25. MARIO ZBILJSKI, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Tamburaško umijeće na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, za solističke koncerte i nastupe u Hrvatskoj i Austriji.



26. TAMARA ĐERĐ, studentica I. godine diplomskoga sveučilišnog studija Biologija, znanstveni smjer, na Odjelu za biologiju, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Kvantitativna biologija II na hrvatskom i engleskom jeziku naslovljen „Primjena modela temeljenih na teoriji dinamičkih energijskih budžeta (DEB) u ekotoksikologiji“.



27. NATAŠA KATANIĆ, studentica II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Biologija, znanstveni smjer, na Odjelu za biologiju, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 5,00.



28. IVANA MARTIĆ, studentica III. godine preddiplomskoga sveučilišnog studija Fizika na Odjelu za fiziku, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 4,667.



29. IRENA LUKANOVIĆ, studentica I. godine diplomskoga sveučilišnog studija Fizika i informatika na Odjelu za fiziku, za postignut uspjeh na studiju, prosjek ocjena 5,00.



30. KRISTIJAN KONOPKA i MARIO LOVRIĆ, studenti III. godine preddiplomskoga sveučilišnog studija Kemija na Odjelu za kemiju, za stručni rad naslovljen „Odnos koncentracija O3 i NO2 u prizemnom sloju atmosfere iznad Zagreba, Osijeka i Dubrovnika“.



31. DOMINIK GOMAN, FILIP BOLIĆ i MARINA SEKULIĆ, studenti III. godine preddiplomskoga sveučilišnog studija Kemija na Odjelu za kemiju za znanstveno-stručni rad naslovljen „Mehanokemijska sinteza kalcijevih oksalata“.



32. MARINA PIŠKORJANAC i ENA PRIBISALIĆ, studentice II. godine integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog nastavničkog studija Matematika i informatika na Odjelu za matematiku, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Matematički modeli naslovljen „Model detekcije dijabetesa“.



33. MATEJ PETRINOVIĆ, student II. godine diplomskoga sveučilišnog studija Matematika, smjer Financijska matematika i statistika, na Odjelu za matematiku, za izvrstan seminarski rad iz predmeta Matematičke financije naslovljen „Analiza vrijednosti portfelja – Amazon, Coca-Cola, McDonald’s i Microsoft“.



(Sveučilište u Osijeku)
„Vaši su izvrsni rezultati i potvrda našega nastavnog rada“

U svojem govoru dobitnicima Rektorove nagrade rektor je Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac, među ostalim, naglasio i kako je „ova akademska svečanost posvećena njima i njihovom uspješnom studiranju i izvrsnim rezultatima koje su ostvarili tijekom svojega studija“. „Svaka nova generacija studenata nov je izazov za sveučilišne nastavnike, a vaši su izvrsni rezultati i potvrda našega nastavnog rada. Dragi studenti, budite odlučni kao što ste bili pri odabiru svojega studija i nastavite s istom odlučnošću jer vaš ustrajni rad i entuzijazam prema postizanju izvrsnosti potvrđuje i vaša ovogodišnja Rektorova nagrada. Čast mi je i ugodna dužnost uime Senata uputiti vam iskrene čestitke sa željom da vam ova nagrada bude poticaj u daljnjem studiranju i radu. Čestitam svim studentima koji su napisali izvrsne seminarske radove te realizirali seminarske projekte, stručne radove i umjetnička ostvarenja, a čestitam i za postignut izvrstan uspjeh tijekom studija. Riječi zahvalnosti upućujem vašim profesorima koji su prepoznali vaš rad i poticali vas u ostvarivanju iznimnih postignuća tijekom vašega studija. Nadam se da ćete i nakon završetka studija cijeniti i koristiti znanje koje ste stekli na Sveučilištu u Osijeku, a nadam se da će neki od vas izabrati nastavni, znanstveni ili umjetnički rad na osječkom Sveučilištu te postati aktivni sudionici u daljnjem razvoju našeg Sveučilišta“, istaknuo je rektor prof. dr. sc. Vlado Guberac.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike