Kultura
GRAD ĐAKOVO, ORGANIZATOR FESTIVALA

Dioniz promovira naš kulturni identitet
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Grad Đakovo, u partnerskoj suradnji s osječkom Akademijom za umjetnost i kulturu, tradicionalno organizira Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz, pa će se plodnost te suradnje potvrditi i ove godine, na zadovoljstvo gostujućih sudionika i publike. Upravo zato što je suradnja tradicionalna, to nam pruža temelj za daljnje razvojne i kvalitativne pomake, čemu su naši građani i svjedočili povećanjem broja kulturnih projekata i kulturnih sadržaja u suradnji s osječkom Akademijom, čak i mimo festivala Dioniz.

Stoga se pokazalo kako je naša davna investicija u početke razvoja festivala Dioniz bila vođena dobrom procjenom da se u toj manifestaciji nalaze višestruko korisni potencijali koji bi dugoročno Đakovu i Đakovčanima bili od koristi. Uistinu, svojim konceptom, a sada i svojom tradicionalnošću, Dioniz znatno pridonosi našem kulturnom turizmu, promidžbi đakovačkog kulturnog identiteta, obogaćivanju kulturnog života, nuđenju kvalitetnih i kreativnih sadržaja za mlade... Pored kulturne i obrazovne važnosti, Dioniz nam je bitan događaj međunarodnog karaktera, zbog čega se Đakovo upisuje u kulturnu mapu Europe kao važno mjesto edukacije i razvoja mladog europskog glumišta.

Ni ove godine festival Dioniz neće oskudijevati u atraktivnim i jedinstvenim kulturnim događajima vrijednima pozornosti pa pozivamo građane da sudjeluju u intenzivnom trenutku kulturne energije našega grada.

Marin Mandarić, gradonačelnik Đakova
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike