Crna kronika
TRAGEDIJA U ŽUPANJI

Djevojčica (14) pronađena mrtva u kupaonici stana
Objavljeno 5. ožujka, 2019.
Iako je obdukcija obavljena, još uvijek se ne zna što je uzrok smrti 14-godišnje djevojčice
ŽUPANJA

Županja je zavijena u crno. Vesela pokladna nedjelja u tome gradu završila je nezapamćenom tragedijom, potresavši građane. Četrnaestogodišnja Ena Strepački, učenica 7. razreda Osnovne škole Ivana Kozarca, srušila se u kupaonici stana u Velikome kraju. Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je djevojčicu prevezla u vinkovačku bolnicu. Na žalost, tamošnji su liječnici samo mogli konstatirati smrt 14-godišnjakinje.


Kako su izvijestili iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tragedija se dogodila u nedjelju oko 20 sati, a točan uzrok smrti još se ne zna i bit će utvrđen obdukcijom, koju je nakon očevida naložilo Državno odvjetništvo, a obavljena je u ponedjeljak kasno poslijepodne u Općoj bolnici u Vukovaru. U ponedjeljak je nastavljen očevid u kupaonici stana, a uz policiju su nazočili i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Vukovar i vještak Centra za kriminalistička istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreb. Istraga se i dalje nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti tragedije.


Prevelikim bolom shrvani roditelji i braća, rodbina te brojni prijatelji i sugrađani danas će se (utorak) u 14 sati na gradskome groblju zauvijek oprostiti od Ene, koja je bila tek na pragu života i radovala se svakom novom danu, ali njezini su snovi u nedjelju navečer naglo prekinuti.


U OŠ Ivana Kozarca šok i nevjerica. Na školskoj zgradi crna zastava, u predvorju Enina fotografija, upaljen lampion, cvjetni aranžman s posljednjim pozdravom… Učitelji i učenici oplakuju veselu i uvijek nasmijanu djevojčicu za koju imaju samo riječi hvale i koju će, kažu, pamtiti po umiljatosti, iskrenosti, dobroti i spremnosti u svakom trenutku pomoći drugima. Bila je omiljena u svome 7.d razredu. Neizmjerna tuga, suze i prevelik teret iznenadnog gubitka učenice, prijateljice i školske kolegice osjećaju se na svakom koraku… Velika tuga i u Kratkoj ulici, u kojoj je Ena odrasla i gdje se u nedjelju poslijepodne posljednji put igrala sa svojim najdražim prijateljima i potom otišla na put bez povratka. U OŠ Ivana Kozarca zbog posljednjeg ispraćaja danas neće biti nastave.
Županjci su se nakon vijesti o tragediji sjetili slučaja u Županji od prije dva tjedna. Supružnici su u ranim jutarnjim satima zatražili liječničku pomoć zbog sumnje na otrovanje, a pružena im je u vinkovačkoj bolnici. Zbog oštećenih dimovodnih cijevi došlo je do prodiranja dima u prostoriju u kojoj je spavao bračni par. Sredinom siječnja u Voloderu kod Popovače 55-godišnja je žena zbog udisanja ugljičnog monoksida u kupaonici ostala bez svijesti. Suprug joj je krenuo pomoći, no i 61-godišnjaku je također pozlilo. Srećom, uspjeli su izići iz kupaonice.


Marija Lešić Omerović
12345

Raverferum consul utum poiso quo conduci squampo iosiiklo rtabullariLesid diescid iendum
Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike