Mozaik
KAKO ĆE POZNATI PROVESTI BLAGDANE

Za Božić s obitelji, a za doček Nove svirke, ali i poneki tulum
Objavljeno 23. prosinca, 2018.

Naši poznati Slavonci, posebice glazbenici, u prosincu su prezaposleni angažmanima na Adventima diljem Hrvatske, a i na dočecima Nove godine. Ulovili smo njih nekoliko u rijetkim trenutcima odmora da nam otkriju svoje planove za blagdane. Uz Osječane, pjevačicu Miju Dimšić, TV novinarku Dunju Škrebljin, nogometaša Mileta Škorića i DJ Insolate, tu su i Županjac Pero Galić, virovitički roker Ivan Dečak, vinkovačka punkerica Lucija Ivšić i mladi pjevač Alen Đuras, rodom iz Daruvara.

MIA DIMŠIĆ

pjevačica

Božić provodim u obitelj i uz svoje najbliže, kao i svake godine. Prije i nakon Božića imam jako puno gaža, kao i u cijelom prosincu, ali ipak Badnjak i Božić nešto su što želim samo za sebe. Mir, kolači, gosti i to je to. Sam doček Nove godine provest ću radno, ali kad bih bila slobodna, to bi bilo drukčije. Još sam mlada i volim partijati, ali nekad mi dođe da baš želim provesti doček Nove godine kod kuće, s ljudima koji me jako dobro poznaju. S druge strane, nekad baš želim izići i uz neku glasno glazbu posve se opustiti i tako provesti tu večer. Misli da sam sad u takvoj fazi, jer kad često nastupam, ne izlazim često u provod, pa mi to zna nedostajati.

ALEN ĐURAS

pjevač

Inače za Božić uvijek sviram gaže i zaposlen sam, a ove godine doći će mi cijela obitelj na nastup u zagrebačkom klubu Johann Franck, gdje ću za Božić izvesti tribute koncert Georgeu Michaelu. Nekako ću se osjećati kao da sam kod kuće, jer će mi na nastup doći obitelj, a i zapjevat ćemo zajedno, pa jedva čekam! Ovo će biti prvi doček Nove godine da neću nigdje nastupati, ali nadam se kako će se pružiti neka prilika da nekome uljepšam proslavu. Uvijek sve isplaniram u posljednji čas, pa ako ne bude svirke, sigurno ću brzo organizirati neki tulum.

DUNJA ŠKREBLJIN

novinarka na N1

Budući da zaručnik i ja živimo na relaciji Osijek - Zagreb, a i da radimo na takvim poslovima gdje su blagdani gotovo dani kao i svi drugi, Božić ćemo provesti radno. Nakon posla večerat ćemo s našim kumovima, tako da će ipak biti svečano i obiteljski. Naravno, prve čestitke uputit ćemo našim obiteljima, Škrebljinima i Trojanima, a nakon njih slijede prijatelji i kumovi. Rado bih ih sve nabrojila, ali ću zauzeti cijelu stranicu pa neka ostane ovako, znaju oni koji su (volimo vas sve!). Za Novu godinu ipak smo slobodni i nju ćemo dočekati u Osijeku, sa svim dragim ljudima koje nismo uspjeli vidjeti za Božić. Svakako, cijeli će tjedan biti pun lijepih poziva, poruka, druženja, hrane, kolača i svega onoga što je potrebno da nam i ovi blagdani budu nezaboravni.

MILE ŠKORIĆ

nogometaš NK Osijek

Već je uobičajeno da Božić, zajedno sa suprugom Deom, čekam i slavim kod njezinih u Vodicama. To je, dakle, tradicija od koje ne odstupamo. Drugog dana Božića je misa za njezina pokojnoga oca, pa je i to jedan od razloga što smo tamo u to blagdansko vrijeme. Novu godinu ćemo dočekati kod mojih u Starim Mikanovcima. I to je već nekako postao ritual. Bit će to ugodna obiteljska atmosfera, što nam najviše i godi. Nisam za neke gala večeri, hotele ili neke posebne partyje. Dakle, nećemo imati ništa posebno, a opet će biti i lijepo i ugodno.

DJ INSOLATE



Božić i Novu godinu ove sam si godine uzela slobodno! Planiram oboje provesti u okruženju obitelji i prijatelja u mom najdražem Osijeku. Budući da sam cijele godine na putu zbog nastupa, koji su uglavnom vikendima, slabo imam vremena za druženje s najmilijima, tako da ću ove blagdane iskoristiti upravo za to i kako bih se fino najela mamime kuhinje! Sretni blagdani!!

PERO GALIĆ

Opća opasnost

Božić je tradicionalno druženje s obitelji i dragim prijateljima, koje nekako zbog posla pomalo i zapostavimo, tako da je to vrijeme izričito posvećeno njima i blagovanju za zajedničkim stolom uz pjesme i molitve za ako ne bolju onda istu godinu kakva je bila prošla. Vraćamo se s puta taman kako bismo stigli za doček Nove ponovno biti sa svojima najmilijima uz pjesmu i veselje. Nedostaje to i nama pa se, eto, odlučimo biti kod kuće. A dana ima, samo neka Bog dragi da zdravlja i bit će nastupa. Ovo je prilika da svim dragim čitateljima zaželimo čestit Božić i sretnu novu godinu. Voli vas vaša Opća opasnost.

LUCIJA IVŠIĆ

Punčke

Badnjak i Novu godinu provodim u stanu ne radeći ništa! Topli dom, ukusna hrana, dobri filmovi (ili igrica na Playstationu), Netflix i možda koje kuhano vino - baš penzija, ali to mi sada treba i jedva to čekam! A za Božić ću se vjerojatno pokidati, kuham obiteljski ručak za šest osoba, ove godine probijam led, drž’te fige da nešto ne zagori!

IVAN DEČAK

Vatra

Kao i uvijek, Božić je dan u godini koji najradije provodim kod kuće, u malom krugu velikih ljudi. Sad kada imam klince, veselim se Božiću i njegovoj čaroliji i više nego prije. Novu godinu provest ću radno. Tako je proteklih nemam pojma koliko godina i moram priznati da mi to savršeno odgovara. Fokusiran na koncert izbjegnem euforiju “najluđe” noći u godini, a to nije nimalo loše ni drugog dana, jer nastupamo trijezni i nema pretjeranog mamurluka. Inače, za ovaj doček nastupamo u Sinju.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

Najčitanije iz rubrike