Osijek
PRODAJA BOŽIĆNIH DRVACA

Od 60 kuna za obične, do 250 za srebrne borove
Objavljeno 21. prosinca, 2018.

U gradu gotovo da nema kvarta gdje se na mjestu najveće frekvencije ne može kupiti božićno drvce. Očekivano, jedna od najvećih ponuda je na osječkoj glavnoj tržnici, odnosno u prolazu pokraj Zatvora Osijek, gdje još od subote prodavači zadovoljno trljaju ruke. Naime, kako kažu, građani unaprijed kupuju borove kako bi mogli odabrati najbolje, a prodaja je jednako dobra tijekom cijeloga dana.

- Prodajemo obične i srebrne smreke te nordijske jele. Od subote smo ih prodali sigurno stotinu i vjerujem da ćemo do nedjelje odnosno do Badnjaka prodati sve što imamo. Zanimljivo je da građani kupuju više jele nego smreke jer su izdržljivije i ne opadaju iglice – ispričao je prodavač koji je želio ostati anoniman. Kaže kako se cijene kreću već od 60 kuna za smreku, a jele stoje od 200 do 250 kuna. Dobra je prodaja i jela u kalićima koje su nešto skuplje od onih na stalku i stoje od 150 do 200 kuna.

Onaj kome je, primjerice, bliža Vinkovačka ulica, borove može kupiti kod cafe-bara "Aki" gdje Osječanin Andrej Perić, baš kao što je to činio prošle, i ove godine borove prodaje do ponedjeljka. No, na sam Badnjak jele se ne mogu kupiti, već dobiti, besplatno!

- Kupljeno je stotinjak borova koje ćemo pokloniti, a ako bude bilo starijih ljudi koji nemaju prijevoz, dovest ćemo ih do kućnog praga. Ako netko želi ostaviti novčani prilog, može to učiniti i za cijeli iznos bit će kupljena hrana za Sklonište za pse u Nemetinu – ispričao je Perić koji je istu humanu gestu građanima priuštio i prošle godine. Inače, do Badnjaka kod njega su obične jele po cijeni od 70 kuna, bilo da su visoke jedan ili četiri metra, a srebrne od 100 do 150 kuna.

Dodajmo tome da su u gradu dostupni brojni oglasi o prodaji božićnih jela s dostavom koje stoje od 80 do stotinu kuna. Građanima tek preostaje odabir!

Marija Mihelić
Zeleni četvrtak u znaku modlica za kolače
Modlice za gotovo sve vrste božićnih kolača predstavljene su na ovotjednom Zelenom četvrtku. Domaćice koje prave šapice, krancle, švalerovo oko, poljupce, šaumrolne, šubare, vanilin kiflice ili brojne druge kolače modlice mogu pronaći u obrtu “Jug”. Vlasnica Saša Leško kaže kako su za njezine modlice zainteresirani i ugostitelji, a u predblagdansko vrijeme brojne Osječanke koji pripremaju kolače.

- U ponudi su i sita za prosijavanje brašna, valjci za tijesto i ostali “alat” za kolače. U ovo vrijeme prodaja se udvostručila, iako su modlice uvijek aktualne – kaže Leško koja je na tržnici svakog dana osim nedjelje i ponedjeljka.
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike