Gastro
VINO I HRANA IDU ZAJEDNO

Nekoliko slavonskih restorana među elitom
Objavljeno 6. studenog, 2018.
Vino i hrana idu zajedno. Vrijedi podsjetiti da je globalno najznačajniji i najpriznatiji vodič za restorane, Michelinov, ove godine uvrstio i nekoliko slavonskih restorana. Među ukupno 55 hrvatskih restorana koji imaju Michelinovu preporuku (oznaka žlice i vilice) nalaze se osječki Muzej okusa i Club Waldinger. Iločki restoran Dunav nosi Michelinovu oznaku BibGourmand, koja se dodjeljuje restoranima s ponudom kvalitetnih menija po pristupačnim cijenama.Michelinovu zvjezdicu imaju šibenski restoran Pelegrini, dubrovački 360º, kao i restoran Monte iz Rovinja, koji je zvjezdicu zadržao od lani. Michelinov vodič objavljuje se svake godine, i to nakon tajnog obilaska restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora.Valja istaknuti kako su u drugim domaćim ocjenjivanjima restorana u više navrata na listi ponajboljih restorana bili svrstavani restorani Kormoran u Podunavlju, Josić u Zmajevcu, restoran Zimska luka hotela Osijek itd.I.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAUSTAVITE I VI SVOJU GLAD

Pauza.hr stigla i u Osijek

2

bio&bio trgovine: VIŠE OD 1000 DOMAĆIH EKOPROIZVODA

Organsko i lokalno - najbolja kombinacija

3

AUTORICA JE ANDREA PISAC

Hrvatske slastice 1. put u kuharici na - engleskom