Regija
DRŽAVA DARUJE BIŠU UPRAVNU ZGRADU PIK-A

Vinković i Mandarić o preuzimanju Mimoze
Objavljeno 2. kolovoza, 2018.
ĐAKOVO
Darivanje Mimoze, bivše upravne zgrade PIK-a Đakovo, Gradu Đakovu od strane države bila je tema jučerašnje konferencije za medije Zorana Vinkovića, predsjednika Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo i nekadašnjeg gradonačelnika. Podsjetivši na svu problematiku vezanu uz ovaj objekt, koji je od 2001. godine prazan, Vinković se osvrnuo na nedavni Prijedlog odluke Vlade RH o darivanju Mimoze Gradu Đakovu.
- Apeliram na gradsku vlast da ni u kojem slučaju ne pristane na to jer radi se o običnom kupoprodajnom ugovoru. Država, kao krivac za dugogodišnje propadanje zgrade, treba uložiti sredstva u obnovu i tek tada ju dati Gradu, a i dalje mislim da u nju treba smjestiti sve županijske i državne urede što djeluju u Đakovu - kaže Vinković.
Smatra da bi prihvaćanjem Prijedloga i potpisivanjem ugovora s RH Grad bio oštećen za više od 26 milijuna kuna, na koliko je svojevremeno procijenjena zgrada.
- U obnovu ovoga objekta treba uložiti silna sredstva, koja bi Đakovo prezadužila - tvrdi Vinković.
- Bivši gradonačelnik Zoran Vinković godinama priča istu priču o Mimozi, dok ona za to vrijeme propada. Mi više ne možemo čekati da država rješava probleme u gradu Đakovu, nego moramo sami preuzeti odgovornost i rješavati ih, zato smo i dobili mandat - kratko je komentirao đakovački gradonačelnik Marin Mandarić. M. Alduk
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike