Regija
U SUBOTU, U OKVIRU 52. ĐAKOVAČKIH VEZOVA

U vinorodnoj Trnavi 31. Bonavita
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

TRNAVA

U subotu, 23. lipnja, u vinorodnoj Trnavi, u okviru 52. Đakovačkih vezova, bit će održana 31. Bonavita, turističko-gospodarska i kulturna manifestacija vinogradara Slavonije i Baranje, a koja je prvi put održana 1988. godine. Poznata među vinarima, vinogradarima i podrumarima istočne Hrvatske, proizvođači dobre, vrhunske vinske kapljice vole da im vina ponesu titulu šampiona Bonavite pa brojni šalju svoje uzorke na ocjenjivanje njezinu ocjenjivačkom tijelu. I ove je godine predsjednica ocjenjivačke komisije Bonavite Blaženka Mandarić, a tajnik je Miroslav Bošnjak.

Ocjenjivanje vina je u utorak, 19. lipnja, a uzorci se primaju do ponedjeljka ujutro. I ove godine očekujemo više od stotinu uzoraka vina - kaže načelnica općine Trnava Irena Mikić Brezina.

Već u utorak znat će se i tko je šampion 31. Bonavite. Njezin program u subotu, 23. lipnja, počet će u 14 sati natjecanjem u teklićkom jahanju za muškarce i žene, a u 19.30 sati u velikom je šatoru otvaranje 31. Bonavite uz nastup KUD-ova Vesela Šokadija Lapovci i Kondrićani iz Kondrića, te nastup gostujućih društava.

U 20 sati podjela je šampionske titule, pehara, nagrada i priznanja Bonavite, uz nastup KUD-ova. Potom slijedi večera, a oko 21.30 sati koncert popularnog Tamburaškog sastava Gazde, čime je organizator, Općina, ponovno pogodio ukus trnavačke i druge publike koja na Bonavitu hrli zbog dobrih vina, ali i dobre glazbe, druženja i zabave.

Ni ovogodišnja Bonavita neće proći bez tradicionalnog natjecanja nategača vina. S. Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike