Regija
ĐAKOVO

U Đakovu plesali Meksikanci, faraoni, hipiji, Disneyevi junaci...
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Točno kada je sat na đakovačkoj katedrali “izbio” podne, petstotinjak đakovačkih maturanta iz Ekonomske škole “Braća Radić”, Srednje strukovne škole Antuna Horvata i Gimnazije Antuna Gustava Matoša na Strossmayerovu trgu tradicionalno je zaplesalo quadrillu.

Velik broj promatrača, među kojima su bili profesori, obitelj i prijatelji maturanta, pratio je taj svojevrsni pečat na završetak srednje škole, a vedri i raspoloženi mladi dobro su se zabavljali. Inače, đakovačke maturante krasi jedna posebnost, oni se svake godine odlučuju odjenuti u jednaku odjeću (svaki razred, nap.a.), pa je tako ove godine bilo pripadnika hipi-pokreta, bilo je i jakih snaga FBI-a, Meksikanaca koji iza zida promatraju Donalda Trumpa, faraona, Disneyevih junaka te brojnih drugih.

Ekonomska škola, rekla nam je njezina ravnateljica Snježana Marić, ove je godine bila nositelj aktivnosti vezanih uz quadrillu, no, naglasila je, organizator je Grad Đakovo zajedno sa sve tri škole.

- Mi smo samo koordinatori, pa naši učenici vode ovaj početni, službeni dio programa. Predivni su, svake godine maturanti su sve bolji, ali u smislu da su organiziraniji, svi su oni divni i to nije priča od samo jednog dana, nego priča koja se gradi četiri godine. Djeci se usađuju vrijednosti pa im nije potrebno posljednjeg dana govoriti da trebaju paziti što rade - kazala je Marić, dodavši kako prije svega trebaju biti odgovorni prema sebi samima.

- Divni su to mladi ljudi, žao mi je što ih se u nekim situacijama premalo doživljava i pita za mišljenje - dodala je ravnateljica Marić. Maturijada je jučer nastavljena u Strossmayerovu parku, gdje je maturante pozdravio zamjenik gradonačelnika Đakova Antun Galić. M.Muškić

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike