Osijek
USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKT “OSJEČKI OSMAŠI”

Titula Najosmašice 2016. pripala Beatrice Barišić!
Objavljeno 31. svibnja, 2016.
Bojan Divjak: Cilj je projekta promocija znanja i uspješnosti

Beatrice Barišić, učenica 8.a razreda OŠ Ljudevita Gaja, ovogodišnja je Najosmašica, a laskava titula i vrijedan poklon – prijenosno računalo, dar Glasa Slavonije, te ulaznice Unikoma za ZOO vrt za cijeli razred pripala joj je jučer u hotelu Osijek, gdje je prezentiran još jedan uspješan projekt – "Osječki osmaši".

U njemu je Glas Slavonije ponosno predstavio sve osme razrede iz 29 osnovnih škola iz Osijeka, Višnjevca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova, Josipovca i Antunovca.

Tradicija duga 13 godina

Naime, već 13. godinu zaredom Glas Slavonije i sponzori organiziraju izbor za Najosmaša, a svaki je razred i ove godine izabrao svog kandidata. Potom su čitatelji Glasa Slavonije, putem kupona u razdoblju od 12. do 25. svibnja odabrali najbolje, a kako je i sama priznala, Beatrice je organizirala cijelo susjedstvo i obitelj koja je marljivo izrezivala kupone. Činili su to i brojni drugi za preostalih 67 nominiranih osmaša, a osim Betrice, vrijedne nagrade osigurane su za još devet učenika. Druga nagrada, bicikl, poklon Jadranskog osiguranja, pripala je Petri Mamić, učenici 8.a razreda OŠ Franje Krežme, dok je Marija Kišmartin, učenica 8.a razreda OŠ Retfala, na poklon dobila srednjoškolski tečaj engleskog jezika, dar Pučkog otvorenog učilišta. Izletom u Gardaland za dvije osobe, poklonom Panturista, nagrađena je četvrtoplasirana Ena Kotromanović iz 8.b OŠ F. K. Frankopana, a Ivana Žulj iz OŠ Laslovo dobila je Pandora naušnice, dar trgovine Corner. Urar Živković darivao je šestoplasiranu Karlu Zrno, učenicu 8.b razreda OŠ Vladimir Nazor iz Čepina, ženskim ručnim satom, a muškim satom sedmoplasiranog Marina Brdarića 8.a razreda iz OŠ Višnjevac. Auro Domus osigurao je nagrade za osmoplasiranog Matiju Pavičića, učenika 8.b razreda OŠ Augusta Šenoe i devetoplasiranog Ivana Bošnjaka, učenika 8.b razreda OŠ Retfala poklanjajući im darovnu karticu s pločicom 0,5 24-karatnog zlata. Deseta dobitnica, Tia Ledenčan, učenica 8.c razreda OŠ Retfala, nagrađena je mjesečnom kartom GPP-a.

- Držimo da je od brojnih projekata Glasa Slavonije projekt "Osječki osmaši" jedan od najvažnijih. Cilj mu je pokazati koliko cijenimo i koliko želimo naglasiti znanje i uspješnost kao najvažnije elemente za budućnost ne samo ovih učenika već i svih nas. Pročitao sam sve životopise i doista su to djeca koja su fantastična, a zajedničko im je to što su ozbiljni, znaju što žele i već sada planiraju svoj život. Istovremeno, uspjeli su zadržati i snove i našli su pravu mjeru što je kod djece te dobi predivna osobina - ocijenio je Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije i osvrnuo se na vrijedne nagrade koje su priređene za deset najuspješnijih osmaša, dok su svi nominirani nagrađeni poklon-paketima Kraša.

Divjak je podsjetio i na projekt "Moj prvi godišnjak" te ga uz aktualan za osmaše ocijenio vrijednim u praćenju mladosti ovoga grada.

Ulaganje u budućnost

Potvrdio je to i dogradonačelnik Vladimir Ham, rekavši da je Glas Slavonije trinaestu godinu zaredom održao prekrasnu tradiciju te istaknuo da djecu koja se dodatno trude i rade treba svakako nagraditi. Ne samo za njih, rekao je Ham, već i za sve ostale učenike takva nagrada zacijelo je motivirajuća i dokazuje da se trud isplati.

- Smatram da Glas Slavonije ovime čini sjajnu stvar za Osijek jer učenicima rano daje do znanja da se trud isplati i da je važno ulagati u sebe te dalje u nastavak ne samo školovanja već i izvannastavni trud - rekao je Ham.

Program proglašenja u hotelu Osijek svojim je nastupom uveličala Karla Forjan, koju je javnost upoznala u finalu showa "Zvjezdice". Svojom interpretacijom hitova "Listen" i "One night only" zasluženo je dobila gromoglasan pljesak. Simpatije je pobrala i Klara Rukavina, učenica 5. razreda Osnovne škole Antuna Mihanovića, koja je, poput profesionalke, vodila cijeli jednosatni program, a posjetila je da je prije 13 godina Glas Slavonije izdao prvi godišnjak s fotografijama osmaša koji je lako pronašao put do srca čitatelja. Svi ovogodišnji osmaši, ali i generacije ispraćene na ovakvim svečanostima, najbolja su potvrda uspjeha projekta Glasa Slavonije koji će se nastaviti i dalje.

Marija MIHELIĆ
Zahvale Gradu, sponzorima, profesorima...

Glas Slavonije zahvaljuje Gradu Osijeku na podršci i svim sponzorima na vrijednim nagradama, a to su Jadransko osiguranje, Pučko otvoreno učilište u Osijeku, Panturist, Trgovina Corner, Urar Živković, Auro Domus, GPP, Kraš, Unikom i Gaudeamus. Zahvala i hotelu Osijek kao sjajnom domaćinu ovogodišnje svečanosti, ali i svim profesorima, razrednicima i ravnateljima te sponzorima koji su pružili veliku podršku u pripremi godišnjaka. Zaslužene zahvale pripale su i Upravi Glasa Slavonije d.d., glavnom uredniku Bojanu Divjaku i Ivani Rab-Guljaš, urednici priloga Osječki osmaši i Moj prvi godišnjak, kao i grafičkoj urednici Ivani Kainz, Ivanu Horvatu i fotografu Davoru Kibelu.

Prvonagrađena Beatrice nije mogla skriti zadovoljstvo

- Laptop će mi pomoći u budućem školovanju i komunikaciji s prijateljima. Želim od srca zahvaliti čitateljicama i čitateljima Glasa Slavonije što su marljivo skupljali kupone za mene. Moram reći da će mi moji nastavnici i prijatelji ostati u lijepom sjećanju, baš kao i izbor za Najosmaša što je organizirao Glas Slavonije - rekla je Beatrice i istaknula da se nije nadala da će biti prva, a ova titula dat će joj vjetar u leđa pri izboru srednje škole. Bit će to Matematička gimnazija, nakon koje planira studirati medicinu. Kao zaljubljenica u astronomiju, kaže, tom znanošću voljela bi se baviti kao hobijem, a pomaganje ljudima kroz liječništvo želi ostvariti svojom glavnom profesionalnom okupacijom.

Možda ste propustili...

PONIJELI SA SOBOM I PLASTIČNE ČEPOVE

Djeca iz Centra za autizam u posjetu Policijskoj upravi

OBJEKT U RETFALI U SREDIŠTU GRADSKIH PRIČA

Distribucijski centar online trgovine Temu u Osijeku?

Najčitanije iz rubrike