Sport
PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu
Objavljeno 28. travnja, 2024.

Neće ovo biti izvjesna finalna serija odbojkaša za prvaka države. Mursa-Osijek imat će što reći u borbi za naslov. Pokazala je to druga utakmica, u kojoj su odbojkaši s Drave slavili nakon četiri seta, te su nanijeli aktulanom prvaku prvi poraz u domaćim natjecanjima ove sezone. Serija Zagrepčana stala je na 29 pobjeda.

U odnosu na prvi dvoboj, domaćin je imao jednu novinu u sastavu. Standardni primač, Đirlić, zauzeo je poziciju libera, umjesto njega je u postavi bio Marszalek, sve ostalo na obje strane bilo je očekivano. 


Mladost je bolja u pvom setu, brzo je stekla šest poena prednosti, ali nakon time-outa, bude se i igrači trenera Bogdanovića. Početnu prednost zaradio je protivnik, koji u istom ritmu kreće i u drugu dionicu. Nakon 7:10, ubrzo je 13:12, a tada na servis stiže Vuković koji potpuno razbija obranu i samopouzdanje protivnika. Kod 18: 12 bilo je jasno da Mursa-Osijek dolazi do poravnjanja. Trener gostiju Peris je u završnici promjenio tehničara, Ivić je ušao umjesto Goča, ubrzo je na srednjaku zaigrao i Milić. No, Osječani su u naletu, ovoga puta oni preuzimaju rezultatsku kontrolu, prednost od tri poena i ne ispuštaju je do kraja.

Nakon realizacije treće set lopte (Marszalek) na semaforu je 2-1. U četvrtom setu, Peris vraća Goča, Zagrepčani su u plusu od tri poena, ali Mursa-Osijek nije imala namjeru i šesti puta zaredom izgubiti od aktulanog prvaka ove sezone. Pravi uragan na parketu kreće kod 16:17. Na servis stiže Giljanović, blok i napad su također na visini i Mursa je u naletu. Osvaja  čak osam poena zaredom i dolazi do meč-lopte. Nakon što je realizirala treću, slavlje s navijačima, koji su dobro popunili tribine, moglo je početi. Ali nema previše vremena, treća utakmica je u četvrtak u Zagrebu.

N. Benčina

MURSA-OSIJEK*3
MLADOST*1


OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 600. Suci: Tota i Stipaničev.


MURSA-OSIJEK: Ivančić, Vuković, Giljanović, Marszalek, Viloria, Perillus, Đirlić (L), Dugandžić, Šunjo, Škugor, Šoš, T. Busak Vidaković, Verasto, Bečeheli (L). Trener: Bogdanović
MLADOST: Goč, Cvancinger, Smolej, Repek, Gajić, Jakopec, Pervan (L), Milić, Ivić, Vlašić, Ecker, M. Busak Vidaković (L), Stanković. Trener: Peris


REZULTAT PO SETOVIMA: 22:25, 25:17, 25:22, 25:19

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI NAPOKON RAZVESELILI OPUS ARENU

Kralj Ramon i princ Anton vuku Osijek prema Europi

UTRKA KANUA JEDNOKLEKA ZA SENIORKE

Vanesa Tot bez olimpijske norme

Najčitanije iz rubrike