Regija
POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe
Objavljeno 28. travnja, 2024.
NOVA GRADIŠKA



Na Državnom prvenstvu gluhih u ekipnom kuglanju 2. liga - muški, održanom u Rijeci, sudjelovalo je 7 ekipa: KK Splitsko- dalmatinske županije, KK Karlovac, KK Zadar, KK Pula, KK Maksim Staro Petrovo Selo, KK Galeb Rijeka i KK Sluh Sisak. Za prvo mjesto borila su se dva kluba s istim brojem bodova (24), KK Maksim i KK Pula. O prvaku je odlučivalo " čišćenje", a presudila je bolja razlika od 40 čunjeva za KK Maskim. Najbolji je igrač bio Josip Bošnjak, a izvukao je maksimalnih 198 čišćenja. Ukupno je srušio 569 čunjeva. Rezultati ostalih igrača su sljedeći: Kristijan Baksa 501 srušen čunj, Dragan Blažević 518 i Robert Marolt 502 srušena čunja.



Osvojivši prvo mjesto, KK Maksim, zajedno s KK-om Pula koji je zauzeo 2. mjesto, ušao je u 1. ligu kuglanja za gluhe, koje će se održati sljedeće godine.



Iz Maksima podsjećaju da je klub osnovan u lipnju 2023. godine i odmah ostvario velik rezultat. "Od sljedeće godine pridružujemo se našem drugom bratskom klubu, KK-u Slavonija Nova Gradiška, koji se dugi niz godina natječe u 1. ligi. Još jedanput, kao predsjednik i kapetan kluba, čestitam svojim igračima na fer igri i trudu", kaže Kristijan Baksa. D.S.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike